lördag 23 februari 2008

Fernando Botero

Med ironi i sina bilder får han dem att fastna och oss att minnas. Fernando Botero född 1932.



Fashion Now 2



Ett uppslagsverk över 160 olika kläddesigners. Den brittiska tidningen i- D kommer ut med en ny guide över världens största modeskapare. I boken beskrivs bland annat, Marc Jacobs, Alexander McQueen och Karl Lagerfeldt. Gotta see it!




fredag 22 februari 2008

Aquascutum

aquascutum : fall 2008 ready-to-wear

Vackra höstjackor hos Aquascutum.

torsdag 21 februari 2008

Giles fall 08


Giles är det väl annars lite si och så med, men man ska aldrig säga aldrig. Dessa skapelser är verkligen otroligt vackra. Men för att få en riktig helhetbild bör man nog se hela kollektionen.

tisdag 19 februari 2008

Cecil Beaton


Cecil Beaton (1904-1980) var främst porträtt- och modefotograf, men gjorde även scenkostymer för film och teater. Han började tidigt intressera sig för olika typer magasin med bilder på socitetsfolk och skådespelare. I samband med det växte en fascination för foto fram. Det finns inte mycket mer att säga om bilderna än att de är otroligt vackra.



Tamara de Lempicka



Tamara de Lempicka (1898-1980) var huvudkonstnär i det sofistikerade Paris under 1920- och 30-talet. Hennes underbara skildringar av bilar, kvinnor och moderna platser var hennes motiv och blev hennes signum. Lempicka skildrade en ny självsäker kvinna som är en utsökt blanding av man- och kvinnlighet!

Marios Schwab fall 08



Alltid med en känsla av 90-tal. Fabulous.

måndag 18 februari 2008

söndag 17 februari 2008

Lanvin s/s 08

Draperade tyger, volanger och fjädrar. Otroligt vackra siluetter. Lanvin har nu, som alltid, lyckats göra en kollektion som ingen skulle säga nej till.

Olga Sherer by Steven Meisel


Se hela kollektionen, www.lanvin.com

Marc Jacobs

marc jacobs : fall 2008 ready-to-wear


chinos hos marc jacobs

Robert Doisneau

Robert Doisneau (1912-1994) är främst berömd för sina vackra streetporträtt tagna i Paris förorter. Han fotograferade glada naturliga personer som gjorde sina vardagliga sysslor. Det är hans förmåga att fånga det vackra i människans vardagsliv som gjort hans fotografier så omtyckta och berömda.

Dagens ord

DEHYDRATION
.
Efter en kort och intensiv helg av festande blir dagens tillstånd och ord dehydration.

torsdag 14 februari 2008

Nina Kinert - Pets & Friends

Svenska singer/songwrightern Nina Kinerts kommande skiva "Pets & Friends" är mjuk, vacker och ren. Hennes röst är så skör. Låtarna är humoristiska, sorgliga och vackra. Melodierna fastnar i huvudet, men det gör inget. Man vill gärna ha dem kvar där. Albumet kommer ut den 9 april!


Jag tror att "Pets & Friends" kommer att bli en great succes med framför allt "I Shoot My Man" på hitlistorna.

Alexander Wang

alexander wang : fall 2008 ready-to-wear

svart, snyggt



onsdag 13 februari 2008

Julie Mehretu


Julie Mehretu, 1970, är mest känd för sina abstrakta målningar och tryck. Målningarna är inspirerade av kartor, arkitektur, landskap och liknande. Med hjälp av dessa element skapar hon de mest fantastiska mönster.

The Black Balloon














Gemma Ward testar sina skådespelarkunskaper. Den 6:e mars få vi se hur det går, då har nämligen The Black Balloon premiär. Jag tror att det kan bli bra.

Walton Ford


Walton Ford föddes 1960 i New York. Han studerade vid Rhode Island School of Design och ville från början bli filmskapare, men övergick till att göra gigantiska vattenfärgsmålningar och fina är de.

Givenchy spring 2007











Det finns inga ord att beskriva Givenchy's vårkollektion, den är fulländad. Det är perfektion och skorna är nästan det bästa av allt. Haute couture-kollektionen är inte så dålig den heller.

Ping Pong Kingen

"Ping Pong Kingen" är Jens Jonssons första långfilm. Filmen är en given succé. Den fick två priser på Sundance filmfestival för bästa drama och foto.
"Ping Pong Kingen" handlar om en 15-årig pojke som bor i Norrland tillsammans med sin mamma och sin yngre bror. En familjehemlighet avslöjas, vilket vänder deras något melankoliska vardag upp och ned.

Det är inte speciellt många dialoger i filmen och handlingen går segt framåt, men fotot är underbart! De få repliker som sägs är noga genomtänkta och slående, av både komik och tragedi. "Ping Pong Kingen" utspelar sig i nordligaste Norrland där miljön är fin, enkel och lugn - en riktigt vacker film.


tisdag 12 februari 2008

Första

Ännu en blogg i Sveriges blogghav, men vi vill försöka med någonting nytt. Coulisse Sthlm inriktar sig främst på konst, mode, musik och film. Kultur i största allmänhet. Vi kommer att skriva om olika kulturevenemang och dylikt. Saker som vi är inresserade av.

Vi har velat göra en blogg som skiljer sig från alla tusentals modebloggar, som oftast bara uppmuntrar till konsumtion, men som samtidigt handlar om mode. En blogg som tar upp flera olika ämnen. Vi hoppas att våra inlägg kommer att intressera och fånga många läsare.

Det kommer bli grymt!