onsdag 30 april 2008

Den allvarsamma leken - Stockholms Stadsteater

Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin
.
Vi gick till stadsteatern en kväll för att se "Den allvarsamma leken".

Printemps

Bara denna underbara lyx
1. Bottega Veneta, gorge!
2. Christan Dior, annorlunda platforms.
3. Chanel
4. Giorgio Armani
5. Emilio Pucci

tisdag 15 april 2008

torsdag 10 april 2008

10.4


1. Platåpumps från Louis Vuitton. De är grymma med den delade klacken, pumps och platå i ett!
2. Coral broch från Luigi Scialanga.
3. Shorts och tröja från Acne. Kolla in s/s-kollektionen. Wonderful.
4. Sandalpumps från Bottega Veneta.
5. Väska i guld med swarowskikristaller från Alexander McQueen. Helt, helt underbar! Saknar ord, det är bara glädje.

tisdag 8 april 2008

Hans Bellmer

Hans Bellmer, 1902 - 1975, uppmärksammades mycket under 30-talet för utställningen "La Poupee" då han visade sin väldigt makabra konst föreställande dockor. Visst är det surrealistiskt och obehagligt, men också väldigt vackert.

Vincent Skoglund/Anna Giertz

Vincent Skoglund och Anna Giertz ställer ut på galleri jonas kleerup. Vincent Skoglund visar sina foton från kampanjer med bl.a. Burton, WESC och Nike tillsammans med konstnären Anna Geirtz.

10.4 - 4.5
Don't miss it!

Vernisage på torsdag kl. 18 - 21.

Hamlet på Dramaten




Staffan Valdemar Holm har gjort en nytolkning av Shakespears "Hamlet"- en av världens mest sedda pjäser. Jonas Malmsjö spelar Hamlet och musiken är från CocoRosies senaste skiva.

Det lovar gott, och den ska ses på fredag!


THE CIRCUS

Den här boken är bara så otroligt vacker!

Efter att ha sett ett antal avsnitt av Sex and the City, bl.a. "The Freak Show", blev jag sugen på att söka upp böcker om cirkusens historia och hittade den här. Boken har 670 sidor med ca 900 fotografier och illustrationer som visar en sida av cirkusen med extra glamour!

måndag 7 april 2008

Rufus Wainwright

Rufus Wainwright har varit på besök i Stockholm för att både lördag och söndag spela på Dramaten. Igår, den 6 april, var en fullsatt publik där och beundrade. Rufus varvar under spelningen finstämda melodier med lite smånonchalanta kommentarer, felspelningar och underbara låtar som Cigarettes and Chocolate Milk, California och Nobody's Off the Hook. Det allra roligaste var nog när han, till min förvåning, ska avsluta framträdandet med Leonard Cohens berömda "Hallelujah". Mitt under detta, när alla i publiken är nära till tårar, utbrister han "Oh sorry, I burped!" och ingen kan låta bli att skratta. Summan av detta blir ett perfekt framträdande och inte alls så pretantiöst som man skulle kunna tro att den första konserten på Dramaten sen 70-talet skulle kunna bli. Det hela avslutas med stående ovationer. Ni som inte var där, ni missade verkligen något.



lördag 5 april 2008

fredag 4 april 2008

Le Choix

LE CHOIX - GRODAN - I KVÄLL

Tredje spelningen av Le Choix Boys Club på Grodan. Var där kl. 23.00. Don't forget boxningshandskarna. See yaa there!

Factory Girl

Factory Girl kommer ut på Dvd den 9 april.
.
Edie Sedgwick lämnade konsten för att leva i Andy Warhols "The Factory". Hon blev snabbt hans musa och tillbringade sitt liv åt att festa, shoppa och modella. Edie var Andy Warhols superstar. Hon dog dock 28 år gammal av en överdos.
.
Sienna Miller spelar Edie Sedgwick och en slående lik Andy spelas av Guy Pearce.

Se Andy Warhol, Andra röster, andra rum på Moderna Museet. Hans filmer, popkonstverk, fotografier och skisser finns att beundra! Utställningen pågår till 4.5.